Υλικά
- 
                                          4 φέτες (περίπου 1 κιλό) χοιρινό από σπάλα
 - 
                                          1/2 κιλό κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
 - 
                                          1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
 - 
                                          1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 
                                          2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
 - 
                                          1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
 - 
                                          2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
 - 
                                          1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
 - 
                                          Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
 - 
                                          Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
Πληροφορίες
Χειμωνιάτικο και γιορτινό το συγκεκριμένο χοιρινό, καλέστε φίλους και ανοίξτε καλό κρασάκι.
(Visited 3.610 times, 1 visits today)
                      Βήματα
| 
                       1 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κρέας. Στο 1 λεπτό αφαιρούμε το δενδρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί.  | 
                  
| 
                       2 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα περίπου ώστε να μαλακώσει καλά.  | 
                  
| 
                       3 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Προσθέτουμε τα κάστανα, προσθέτουμε αν χρειαστεί 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί.  | 
                  
| 
                       4 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο μία φέτα χοιρινό και από πάνω 2-3 κουταλιές κάστανα με τη σάλτσα τους και γαρνίρουμε με μία φουντίτσα μαϊντανού.  | 
                  
      

                
                

