Υλικά
-
12 μέτριες ντομάτες
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
400 γρ. Ρύζι
-
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
50 γρ. κουκουνάρι
-
80 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
-
Αλάτι και πιπέρι
-
λίγη ζάχαρη
Πληροφορίες
Γεμιστές ντομάτες με άρωμα ” πόλης” ξεχωριστές και γεμάτες γεύση…
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε κάθε ντομάτα απο την αντίθετη πλευρά του κοτσανιού και φτιάχνουμε ένα καπάκι, χωρίς να το αφαιρέσουμε. |
2
Τέλος
|
Αφαιρούμε την ψίχα τους και πασπαλίζουμε με ζάχαρη το εσωτερικό τους. |
3
Τέλος
|
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει. |
4
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. |
5
Τέλος
|
Αφήνουμε τη γέμιση να τσιγαριστεί για ακόμα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. |
6
Τέλος
|
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. |
7
Τέλος
|
Αραδιάζουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με το μίγμα. |
8
Τέλος
|
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, όσο χρειαστεί σε κάθε ντομάτα, κλείνουμε τα καπάκια τους, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε τις ντομάτες σε ζεστό φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρονται κρύες. |
9
Τέλος
|
ΣημειωσηΗ ίδια γέμιση χρησιμοποιείται και για άλλα λαδερά γεμιστά λαχανικά όπως κολοκύθια και πιπεριές. |