Υλικά
-
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
-
Για τη γέμιση
-
1/2 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
3 χοιρινά λουκάνικα, μόνο τον κιμά
-
1 κ.γ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
-
1 μήλο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
-
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
-
2 κ.σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
-
2 κ.σ. καρύδια
-
ελαιόλαδο, για το άλειμμα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
2-3 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
-
12 κομμάτια σπάγκο -νήμα
Πληροφορίες
Εντυπωσιάστε με αυτό το διαφορετικό ρολό κοτόπουλο, γεύση για λίγους και μυημένους.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 C. |
2
Τέλος
|
Τοποθετήστε κάθε φιλέτο κοτόπουλο μεταξύ 2 φύλλων πλαστικής μεμβράνης και στη συνέχεια χτύπηστε με ένα σφυρί ή με το κάτω μέρος της κατσαρόλας, ισιώστε το στήθος ομοιόμορφα πάχους 5mm. |
3
Τέλος
|
Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε απαλά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψετε για λίγο. Αφήστε το να κρυώσει. |
4
Τέλος
|
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά της γέμισης μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και στη συνέχεια χωρίστε τα σε 4 τμήματα. |
5
Τέλος
|
Τοποθετήστε μια ποσότητα γέμισης ανά στήθος κοτόπουλου, ομοιόμορφα πάνω. Ρολάρετε και τοποθετήστε το γεμιστό στήθος προς τα κάτω και δέστε τα τρία κομμάτια σπάγκου στο ρολό. Τοποθετήστε ένα φύλλο φασκόμηλο κάτω από το κορδόνι για διακόσμηση και έξτρα γεύση (προαιρετικά). |
6
Τέλος
|
Αλείψτε τα ρολά με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. |
7
Τέλος
|
Περάστε τα από τηγάνι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και βάλτε τα στο φούρνο στους 180 C, για περίπου 20 λεπτα (προθερμασμένος). |