Υλικά
-
Για τα κεφτεδάκια
-
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-
1/2 κιλό κιμάς αρνίσιος
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
-
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
-
1/4 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
-
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
-
2 κουταλιές κόλιανδρο, ψιλοκομμένο ή σε σκόνη
-
1 φλιτζάνι αλεύρι, με καρυκεύματα, με αλάτι και πιπέρι
-
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
-
Σάλτσα ντομάτας
-
3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 κλωναράκι Δεντρολίβανο
-
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
-
4 αντσούγιες ψιλοκομμένες
-
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
-
2 φλιτζάνια τριμμένες ντομάτες
-
Σάλτσα γιαούρτι
-
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 φλιτζάνια γιαούρτι
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
-
1 /2 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
-
1 κουτάλια του γλυκού πράσινο τσίλι ή μπούκοβο
-
Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
-
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
3 κουταλιές αλεσμένο κύμινο
Πληροφορίες
Μυρωδάτοι, ιδιαίτεροι μαροκινοί κεφτέδες, με αρώματα που θα πλημμυρίσουν την κουζίνα σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο και το κόλιανδρο. Ζυμώστε καλά, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο, ενώ μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα ντομάτας. |
2
Τέλος
|
Σάλτσα ντομάταςΤοποθετήστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, σκόρδο και αντζούγιες. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τριμμένη ντομάτα. |
3
Τέλος
|
Φέρνετε σε βρασμό, μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει έως ότου τα υγρά μειωθούν κατά 30 τοις εκατό, περίπου 15 λεπτά. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή. |
4
Τέλος
|
Αφαιρέστε το μείγμα με τον κιμά από το ψυγείο και πλάστε τον σε μέγεθος καρυδιού. Πατήστε κάθε ένα κεφτέ μία προς τα κάτω για να κάνει ένα οβάλ σχήμα και περάστε τα από το αλεύρι. |
5
Τέλος
|
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 8 έως 10 λεπτά. |
6
Τέλος
|
Σάλτσα γιαούρτιΣυνδυάστε το κρεμμύδι και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ τροφίμων, προσέχοντας να μην τα χτυπήσετε για πολύ ώρα. Ενσωματώστε τα δύο μείγματα και σερβίρετε. |