Υλικά
-
700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές ή ολόκληρο το φιλέτο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
-
Χυμό από 1/2 λάιμ
-
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο + 5 κ.σ. για το μαρινάρισμα
-
3 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
-
1 κ.σ. μέλι
-
250 γρ. μανιτάρια
-
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
-
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένη σε λωρίδες
-
3 κ.σ. άδι για τα λαχανικά
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Για όλους εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή για να μην τρώτε ανούσια πράγματα είτε όταν κάνετε δίαιτα είτε όχι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ μαζί με τις 5 κ.σ. λάδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το χυμό λάϊμ και 1/2 κ.γ. αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον ή για όλο το βράδυ. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα τις 2 κ.σ. λάδι, το μπαλσάμικο, το μέλι και 1/4 κ.γ. αλάτι. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε τις 3 κ.σ. λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν οι άκρες τους να ροδίζουν. Τα βγάζουμε από το ταψί και τα φυλάμε στην άκρη. |
4
Τέλος
|
Ψήνουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά στη σχάρα του γκριλ μέχρι να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές γραμμές της σχάρας. |
5
Τέλος
|
Μεταφέρουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος μπαλσάμικου και σερβίρουμε. |
6
Τέλος
|
Tip :Μπορείτε να ψήσετε ότι λαχανικά σας αρέσουν από σπαράγγια μέχρι μελιτζάνες και καρότα . |