Υλικά
-
500 γρ. σπαγγέτι ή ζυμαρικό της επιλογής σας
-
ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
-
2 κοτσάνια σέλινο ή σέλερι κομμένα σε μικρούς κύβους
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
4 φλιτζάνια μανιτάρια της αρεσκείας σας ή ποικιλία μανιταριών ψιλοκομμένα στο μούλτι ή με το μαχαίρι πολύ ψιλά σαν κιμάς
-
1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή ένα κουτάκι κονκασέ
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
-
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, θυμάρι) ψιλοκομμένα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Άλλη μια διαφορετική πρόταση και για τη περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους δεν είναι και τόσο ένθερμοι οπαδοί του κρέατος. Είναι λαχταριστή και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα , ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. |
2
Τέλος
|
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί . Προσθέτουμε τον πελτέ αφήνουμε για ένα λεπτό και συνεχίζουμε με την ντομάτα , τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και τα μυρωδικά. Μόλις πάρει ξανά βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών . Ενώ η σάλτσα βράζει ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. |
3
Τέλος
|
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχύνοντας με τη σάλτσα των μανιταριών. |