Υλικά
-
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα
-
4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
-
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
1 κ.σ. κουκουνάρι
-
240 ml. κρέμα γάλακτος
-
3 μελιτζάνες φλάσκες
-
3 ντομάτες σε κύβους
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
-
1 κύβο λαχανικών
-
240 ml. ελαιόλαδο (τα 60 ml. για το τηγάνισμα)
-
250 γρ. μανούρι
Πληροφορίες
Είναι χορταστικό έχει δυο ελληνικά τυριά και μπαίνει και στο φούρνο. Ακόμα να ψηθείτε;
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό κι αλάτι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε. Μετά τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. |
2
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με πιπέρι και βασιλικό, τις βάζουμε για περίπου 10 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. |
3
Τέλος
|
Όταν οι ντομάτες μαραθούν, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κύβο και 180 ml ελαιόλαδο μαζί με ½ φλ.τσ. νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. |
4
Τέλος
|
Απλώνουμε τώρα τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και το μανούρι, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τέλος, προσθέτουμε το κουκουνάρι. |
5
Τέλος
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί. |