Υλικά
-
1 φλιτζάνι /(125 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Μια μεγάλη πρέζα αλάτι
-
1 φλιτζάνι/ (200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/2 φλιτζάνι/ (115 γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 μεγάλα αυγά
-
12 μικρά δαμάσκηνα κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
-
2 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
-
1 κ.γ. κανέλα
Πληροφορίες
Αν καταναλώνετε μερικά δαμάσκηνα την ημέρα, τότε όχι μόνο αυξάνετε (χωρίς καλά-καλά να το καταλάβετε!) την ποσότητα φρούτων που τρώτε, αλλά προσφέρετε στον οργανισμό σας μερικά πολύτιμα διατροφικά “δώρα”. Εσείς θα τα βάλετε στο κέικ και θα τα λατρεψέτε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. |
2
Τέλος
|
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. |
3
Τέλος
|
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας. Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα φροντίζοντας να έχουν ενσωματωθεί πριν από την προσθήκη του επόμενου. Προσθέτετε τα στερεά συστατικά και ανακατεύετε. |
4
Τέλος
|
Βάλτε το σε ένα τσέρκι αποσπώμενο, καλό είναι στον πάτο και στα τοιχώματα να έχετε προσθέσει μια λαδόκολλα. Τακτοποιήστε τα δαμάσκηνα,να μην προεξέχουν. Βρέξτε την κορυφή με το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια την κανέλα και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. |
5
Τέλος
|
Ψήστε στους 170 έως ότου το κέικ πάρει ωραίο χρώμα , και βάλτε ένα κοφτερό μαχαίρι σε ένα κεντρικό τμήμα του κέικ μέχρι να βγαίνει καθαρό, μετά περίπου από 45 έως 50 λεπτά. |
6
Τέλος
|
Θα μπορούσατε από πάνω να βάλετε σαντιγί ή να κάνετε ένα ελαφρύ κοσκίνισμα με ζάχαρη άχνη. |