Υλικά
-
Για το αρωματικό πέστο :
-
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
-
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
-
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ελαφρώς ψημένη
-
1/2 ματσάκι φύλλα μαϊντανού χωρίς κοτσάνια
-
1/2 ματσάκι κόλιανδρο χωρίς κοτσάνια
-
10 γρ. φύλλα από φρέσκια ρίγανη
-
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Πληροφορίες
Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να σας ταλαιπωρήσει λίγο αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Φτιάξτε την και φέρτε την στα γούστα σας. Σας την προτείνω και για ένα επίσημο ,γιορτινό τραπέζι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πάρτε άκοπο το κομμάτι της μπριζόλας γύρω στα 2 με 3 κιλά αλατίστε το και πουδράρετε με δεντρολίβανο εφόσον σας αρέσει. |
2
Τέλος
|
Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 να πάρει χρώμα και μετά σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. |
3
Τέλος
|
Κατεβάστε το φούρνο στους 170. Ο στόχος είναι να σφραγίσει το κρέας με την αρχική έκρηξη της θερμότητας. Εναλλακτικά μπορείτε να το θωρακίσετε σε ένα μεγάλο τηγάνι. |
4
Τέλος
|
Το πως θα ψήσετε το κομμάτι του κρέατος έχει να κάνει με τα γούστα του καθενός. |
5
Τέλος
|
Για 3 κιλά κρέας θα χρειαστεί να το ψήσετε γύρω στις 2 1/2 ώρες. |
6
Τέλος
|
Γνώμη μου , όταν πρόκειται για μοσχάρι μην το στεγνώνετε , κρατήστε το ζουμερό. |
7
Τέλος
|
Όσο ψήνετε το κρέας εσείς μπορείτε να βάλετε στο φούρνο λαχανικά όπως πατάτες, κρεμμύδια και καρότα. Βάλτε τα 45 λεπτά πριν το κρέας ετοιμαστεί. |
8
Τέλος
|
Μπορείτε να κάνετε ένα αρωματικό αλάτι για να συνοδεύσετε το κρέας βάζοντας σε ένα γουδί ή ένα μπλέντερ με θαλασσινό αλάτι (περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας) ξύσμα λεμονιού που καλό θα είναι να έχει αποξηρανθεί .Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο, δεν έχει τόση σημασία. Θα μπορούσατε να παίξετε και με άλλα βότανα, όπως θυμάρι, ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα. |