Υλικά
-
3 αυγά
-
1 φλ. γάλα
-
Πάστα miso
-
9-10 φέτες ψωμί κατά προτίμηση του τόστ ελαφρώς φρυγανισμένο
-
3 κ.σ. βούτυρο
-
6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
-
μαύρο πιπέρι
-
Βούτυρο για το τηγάνισμα
Πληροφορίες
Οσοι έχουν επισκεφτεί κινέζικο ή γιαπωνέζικο εστιατόριο, έχουν σίγουρα δει στο μενού ένα πολύ χαρακτηριστικό ορεκτικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας, τη σούπα μίσο. Στη μακροβιοτική κουζίνα, το μίσο έχει εξέχουσα θέση και χρησιμοποιείται καθημερινά σε πολλά πιάτα. Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Χτυπήστε τα αυγά και την σάλτσα miso. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε το πιπέρι. |
4
Τέλος
|
Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύστε το μείγμα του γάλακτος και του αυγού. Κάνω συνήθως τρία κάθε φορά. |
5
Τέλος
|
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάνει φυσαλίδες. |
6
Τέλος
|
Σηκώστε το ψωμί από το μείγμα των αυγών και πασπαλίστε την μία πλευρά του ψωμιού με το τυρί. Βάλτε την πλευρά με το τυρί προς τα κάτω μέσα στο τηγάνι και επαναλάβετε. |
7
Τέλος
|
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. |