Υλικά
-
½ φλ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι σε φέτες
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε χονδρές ροδέλες
-
½ κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. πιπέρι
-
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
-
½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
-
1 κιλό άγρια χόρτα
-
1 φλ. μυρωδικά
-
1½ φλ. νερό ζεστό ή αραιωμένο πελτέ ντομάτας
-
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
-
4 αυγά
-
3-4 πρέζες πάπρικα για το σερβίρισμα
Πληροφορίες
Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, λατρέυω τα αυγά αλλά και τα χόρτα. Όταν παντρεύονται μεταξύ τους θέλει μπόλικο ψωμί.
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα άγρια χόρτα. (τσουκνίδα, βρούβες, λάπαθα, σέσκουλα, ζοχούς, αγριοράδικα, σταμναγκάθι, άγρια μαρούλια, γαλατσίδες) |
2
Τέλος
|
Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, τον δυόσμο και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε τα χόρτα, τα μυρωδικά(άνηθος, μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες), σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα 1-2 φορές, και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά ακόμη. |
4
Τέλος
|
Δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά, κάνουμε 4 ανοίγματα ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνουμε εκεί τα αυγά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται, και σκεπάζουμε με το καπάκι. |
5
Τέλος
|
Όταν ψηθούν τα αυγά, πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αφήνουμε να σταθούν λίγο προτού σερβίρουμε. |