Υλικά
-
180 γρ. ρεβύθια
-
15 ml. ελαιόλαδο
-
10 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
-
1 κ.γ. κουρκουμά
-
1 κ.γ. γκάραμ μασάλα
-
1/2 κ.σ. κύμινο
-
1/2 κ.σ. σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι
-
1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
-
αλάτι κατά βούληση
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
-
120 ml. νερό ή γάλα καρύδας
-
1 πράσινη τσίλι πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
-
30 ml. χυμό λεμόνι
Πληροφορίες
Ινδική ρεβυθάδα που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλες τις άλλες. Μόνο για τους λάτρεις του πικάντικου,σερβίρονται ιδανικά με γιαούρτι για να απαλύνουν έντονα μπαχαρικά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ το οποίο γεμίζουμε με νερό. Αφήνουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. |
2
Τέλος
|
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ώστε να τα καλύπτει και βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τ'αφήνουμε στην άκρη. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το φύλλο της δάφνης και σοτάρουμε για μισό λεπτό περίπου. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το τσίλι, το garam masala, το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες,περίπου 4-5 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα ρεβύθια που έχουμε μαγειρέψει και το νερό και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. |
6
Τέλος
|
Ανακατεύουμε τακτικά και φροντίζουμε ώστε το φαγητό μας να έχει υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. |
7
Τέλος
|
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό. Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο το χυμό του λεμονιού και γαρνίρουμε με πιπεριές και φύλλα κόλιανδρου αν το επιθυμούμε. |