Υλικά
-
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
90 γρ. καλαμποκάλευρο
-
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
5 γρ. ζάχαρη
-
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
480 ml. ηλιέλαιο ή και περισσότερο
-
180 ml. ξινόγαλο
-
2 αυγά
-
4 λουκάνικα hot dog
Πληροφορίες
Είναι ένα από τα φαγητά-ορόσημα και ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπητό στα λούνα παρκ και τα «πανηγύρια» των αμερικάνικων πόλεων.Φτιάξτε τα δικά σας corn dogs, μια ξενόφερτη, αμαρτωλή, λιχουδιά που θα σας κάνει να κολλήσετε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. |
2
Τέλος
|
Σε ένα δεύτερο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το ξινόγαλο. Μεταφέρουμε το μίγμα, στο μίγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Μεταφέρουμε το χυλό σε μια κανάτα χωρίς καπάκι. |
3
Τέλος
|
Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια για σουβλάκια. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα σε ένα πιάτο. |
5
Τέλος
|
Περνάμε κάθε ξυλάκι με το λουκάνικο από το αλεύρι και αμέσως το βουτάμε στον χυλό. |
6
Τέλος
|
Στο μεταξύ βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα ή στη φριτέζα να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
7
Τέλος
|
Βυθίζουμε τα παναρισμένα λουκάνικα στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο χυλός. |
8
Τέλος
|
Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα ή κάποια άλλη sauce της αρεσκείας μας. |