Θεσσαλίας Γεύσεις

Η τελευταία μου  βόλτα εκτός Κρήτης ήταν η Θεσσαλία . Στάση για περίπου πέντε μέρες , αρχικά στα Φάρσαλα όπου είναι και ο τόπος καταγωγής μου. Γυρίσματα για την εκπομπή , δοκίμασα ντόπια κρέατα  χοιρινά , φυσικά αρνί και προβατίνα ,το πεντανόστιμο μοσχάρι “λιμουζίν” αλλά και πολλών ειδών χωριάτικα λουκάνικα .
Οφείλω να ομολογήσω πως η περιοχή έχει εξελιχθεί σε ´ολα τα επίπεδα . Στην παραμονή μου εκεί ίσως να επισκέφθηκα πέντε φορές το εστιατόριο “βασιλικός ”
Ο Βασίλης βολιοτόπουλος ξέρει πως θα σας δώσει τις αγνές και τίμιες γέυσεις της περιοχής στο πίατο σας χωρίς πολλές και περιττές παρεμβάσεις .
Ψαγμένος ο ίδιος με το κρασί με μύησε στους αμπελώνες της Θεσσαλίας και όχι μόνο .


Επόμενος σταθμός η Λάρισα. Βόλτα στο αρχαίο φρούριο , στην γνωστή πλατεία ταχυδρομείου , και τσιπουράκι σε ένα πραγματικά χαμένο στα στενά της πόλης τσιπουράδικο με την ονομασία ” μπαμπάς ”
Το τι θα φας από μεζέ ….δεν πάει ο νούς σου .


Φυσικά επισκέφθηκα τα Αμπελάκια λίγο έξω από την Λάρισα και κοντά στα Τέμπη.
Τυριά  κρέατα  αλλά και γλυκά του κουταλιού σε κάνουν να μην  θες να φύγεις ποτέ.


Στα Αμπελάκια υπάρχουν και παραδοσιακοί ξενώνες για όλων των ειδών τα γούστα , για να περάσεις ένα τριήμερο χαλάρωσης και δυνατών γέυσεων .
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι παραδοσιακές πίτες με την ονομασία “pie lab” στο Γερακάρι Αγιάς όπου χαρακτηριστικά μας είπαν και όντως  ισχύει, μιας και το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι.
“εδώ  ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη,  μαζεύουμε τα άγρια χόρτα μας από τον Κίσσαβο,  χρησιμοποιούμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,  επιλέγουμε τα καλύτερα τοπικά υλικά και επιθυμούμε να μοσχομυρίσει η ποιότητα της παράδοσης στο  τραπέζι σας”

(Visited 271 times, 1 visits today)