Υλικά
-
100 γρ. θρυμματισμένη φέτα
-
130 γρ. γκούντα τριμμένο
-
100 γρ. Cheddar , Regato ή γραβιέρα ή και μαζί ανάμεικτα
-
1 αυγό +1 ασπράδι αυγού
-
40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Ελάχιστο γάλα
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Πληροφορίες
Μεζεδάκι ή σνάκ ένα είναι σίγουρο πως όταν τους δαγκώνεις και λιώνουν τα τυριά δύσκολα σταματάς.
(Visited 7.049 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο μπολ, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. |
2
Τέλος
|
Καλύψτε το μπολ με κάποια πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 45 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει το μείγμα να σφίξει . |
3
Τέλος
|
Φτιάξτε μικρά κεφτεδάκια (αυτό το μείγμα είναι αρκετό για 14-15 )και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι κουνώντας τα να φύγει το περιττό. Τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο λάδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. |