5 0
Σπιτικό ντονέρ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό κιμά ανάμεικτο ( αρνί ,μοσχάρι, χοιρινό )
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/3 φλ. λάδι
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Πίτες για σουβλάκι
ντόματα

Σπιτικό ντονέρ

με τρεις κιμαδες

γεύση από την γειτονική Τουρκία.

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το σερβίρισμα

Πληροφορίες

Share

Το  ντονέρ κεμπάπ όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι ένα πιάτο με κρέας, συνήθως αρνί ή μοσχάρι και σπανιότερα κοτόπουλο παρεμφερές με τον δικό μας γύρο.Το ντονέρ φτιάχνεται ακριβώς όπως και ο γύρος, δηλαδή τοποθετώντας κομμάτια κρέατος σε κάθετη σούβλα που γυρίζει γύρω από ηλεκτρική συνήθως εστία. Έτσι κι αλλιώς ντονέρ κεμπάπ στα τουρκικά σημαίνει περιστροφική σούβλα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, καθώς είναι πολύ νόστιμο και μπορεί να το βρει κανείς σχεδόν παντού.
Τρώγεται σκέτο ή σε πίτα συνοδεία σαλάτας ή κάποιας σάλτσας.

(Visited 10.719 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια στο μούλτι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν το μίγμα μας είναι πολύ σφιχτό βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και ζυμώνουμε.

2
Τέλος

Βάζουμε το μίγμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να ενωθούν οι γεύσεις μας.

3
Τέλος

Απλώνουμε σε καλά λαδωμένο χαμηλό ταψί πίτσας τον κιμά μας. Εγώ αυτή την ποσότητα την βάζω σε ταψί 38εκ.

4
Τέλος

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο θερμογκρίλ για 40-45 λεπτά περίπου. Αν ο φούρνος μας δεν έχει θερμογκρίλ ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς στο πάνω κάτω και μετά για 10 λεπτά στο γκριλ. Αν στο διάστημα αυτό το μίγμα μας βγάλει πολλά υγρά τότε βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, το αδειάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

5
Τέλος

Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με πίτες, πατάτες, κρεμμυδάκι, τζατζίκι ή ό,τι άλλο θέλουμε.

προηγούμενο
Πέστροφα ή λαβράκι
επόμενο
Μεξικάνικες πίτες
προηγούμενο
Πέστροφα ή λαβράκι
επόμενο
Μεξικάνικες πίτες