Υλικά
-
650- 750 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε κύβους
-
½ κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
-
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
-
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
-
8 μικρά μανιτάρια
-
Ελαιόλαδο για την επικάλυψη κατά την διάρκεια του μαγειρέματος
-
Φέτες λεμονιού
-
Για την μαρινάδα:
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.γ ξερό δυόσμο
-
2 κ.σ. ρίγανη
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
2 φύλλα δάφνης
-
¼ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
-
Χυμό ενός λεμονιού
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Για το τζατζίκι κολοκυθιού :
-
4 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
-
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
Ελαιόλαδο κατά βούληση
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μια εξαιρετική θρεπτική τροφή. Μια μερίδα συκώτι μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σε πολλές βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα καθημερινά. Περιέχει φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, Β2, Β12, Β6, χαλκό, πρωτεΐνη, νιασίνη, φώσφορο, σελήνιο και σίδηρο. Το συκώτι αν και είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, η συγκέντρωση τόσων πολλών ευεργετικών συστατικών το καθιστά μια υγιεινή τροφή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κάντε τη μαρινάδα εκ των προτέρων - τουλάχιστον μια ώρα πριν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τοποθετήστε το σε μια τσάντα Ziploc η σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Βάλτε στο ψυγείο. |
2
Τέλος
|
Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό. |
3
Τέλος
|
Περάστε το συκωτι τις πιπεριές, κρεμμύδι και τα μανιτάρια πάνω στο σουβλάκι εναλλάξ φροντίζοντας να αφήνετε λίγο αέρα μεταξύ τους. |
4
Τέλος
|
Βουρτσίστε ελαφρά με το ελαιόλαδο και ψήστε ή σε ένα σχαροτήγανο ή σε ένα ταψί στο φούρνο. |
5
Τέλος
|
Για να κάνετε το τζατζίκι:Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και στύψτε αρκετές φορές έως ότου να φύγει όλο το υγρό. Όταν στραγγίξουν, τοποθετήστε σε ένα μπολ με όλα τα άλλα υλικά και ανακατέψτε . Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε. |