1 0
Παντζαροσαλάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό περίπου παντζάρια βρασμένα ή ψημένα στο φούρνο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. καρύδια , ψιλοκομμένα
2 -3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. λευκό ξίδι
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο άνηθο (προαιρετικά)

Παντζαροσαλάτα

με γιαουρτι και σκορδο

Κουζίνα:

παντζάρια, γλυκά σαν μέλι

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την παντζαροσαλάτα με ψητά παντζάρια και όχι βρασμένα και ίσως να μην τα ξαναβράσετε άλλη φορά.

(Visited 3.042 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Τρίβουμε τα παντζάρια με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ή εναλλακτικά τα βράζουμε.

2
Τέλος

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.

3
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το ξίδι. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

4
Τέλος

Προσθέτουμε αλάτι και σπασμένο πιπέρι και σερβίρουμε εάν θέλουμε με λίγο άνηθο .

προηγούμενο
Μπακαλιάρος τηγανητός
επόμενο
Σκορδαλιά παραδοσιακή
προηγούμενο
Μπακαλιάρος τηγανητός
επόμενο
Σκορδαλιά παραδοσιακή