Υλικά
-
1 κιλό κοτόπουλο παϊδακια
-
για την μαριναδα
-
1 πιπεριά πράσινη
-
1 λεμόνι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κρεμμύδι
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
κάρυ
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1 ντόματα
-
για την σαλτσα
-
λίγη μουστάρδα
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
Πληροφορίες
Νόστιμα απλά και με λίγες θερμίδες. Πρέπει όμως να τα μαρινάρετε και τότε τα πάντα αλλάζουν.
Βήματα
1
Τέλος
|
Από το βράδυ κάνουμε το εξής: πλένουμε το κοτόπουλο που είναι ήδη από τον χασάπη κομμένο παϊδάκια και το αφήνουμε να στεγνώσει. |
2
Τέλος
|
Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε τα υλικά για την μαρινάδα, το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά. |
3
Τέλος
|
Τοποθετούμε τα μισά παϊδάκια σε ένα μπόλ βάζοντας λεμόνι. (Προσοχή όχι πολύ λεμόνι γιατί θα πικρίσει. Λίγες σταγόνες.) |
4
Τέλος
|
Συνεχίζουμε με ρίγανη και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες προαιρετικά, αλάτι, πιπέρι και κάρυ. |
5
Τέλος
|
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, βάζουμε τα υπόλοιπα παϊδάκια και επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία. Κλείνουμε το μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο. |
6
Τέλος
|
Την επόμενη μέρα όταν είναι έτοιμη η φωτιά ψήνουμε τα παϊδάκια όπως τα βγάζουμε από το μπόλ με τα λαχανικά. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά όλα μαζί για την σάλτσα και περιχύνουμε τα παϊδάκια μόλις βγουν από την φωτιά. |
7
Τέλος
|
Ψήστε φέτες ψωμί και αρωματίστε με λάδι σκόρδο και ρίγανη . |