Υλικά
-
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
-
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 αυγό
-
1/2 ποτήρι του κρασιού ανθρακούχο νερό
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
-
1 κ.σ. αρωματικό μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-
½ κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι και πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
Για τη σάλτσα
-
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 μέτριες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
-
Λίγα φύλλα δυόσμου
-
½ κ.γ. πετιμέζι
-
2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών, τη ρίγανη, το αυγό, το νερό και το αλατοπίπερο. |
2
Τέλος
|
Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. |
3
Τέλος
|
Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. |
4
Τέλος
|
Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. |
5
Τέλος
|
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. |
6
Τέλος
|
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γιαούρτι. |