Υλικά
-
25 ml. ελαιόλαδο
-
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη εγκάρσια και ψιλοκομμένη)
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
1 κουτί (200 ml.) χυμό κοκτέιλ ντομάτας
-
1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
-
1 κ.σ. ταμπάσκο
-
1 λεμόνι (χυμός)
-
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
-
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο φιλέτο
-
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
-
βούτυρο
-
Φρέσκα φύλλα μαρουλιού
-
Για το γαρνίρισμα
-
Σέλινο
Πληροφορίες
Η αποδόμηση του δημοφιλoύς κοκτέιλ παίρνει σάρκα και οστά ενός χλιδάτου και πικάντικου red hot chili burger.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνετε το λάδι σε πυρίμαχο σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε την πιπεριά και τα τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε το χυμό ντομάτας κοκτέιλ, σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο και το χυμό του λεμονιού και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Βάλτε αλάτι και πιπέρι και φέρτε το στα γούστα σας. |
5
Τέλος
|
Ξεκινήστε με τον κιμά φτιάξτε σε 4 όμοια μπιφτέκια με τα χέρια σας. Να έχουν όλα το ίδιο πάχος, δεν κάνουμε κεφτέδες . |
6
Τέλος
|
Πρέπει να περάσουν περίπου 8-10 λεπτά συνολικά πάνω στην σχάρα από την ώρα που θα ρίξετε τα μπιφτέκια . |
7
Τέλος
|
Βουτυρώστε τα ψωμάκια αφού τα περάσετε λίγο από το φούρνο. Βάλτε το μαρούλι στο κάτω μέρος του ψωμιού και ακριβώς πάνω του το μπιφτέκι. |
8
Τέλος
|
Χωρίστε τη σάλτσα μεταξύ των 4 μπιφτεκιών. Προσθέστε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το πάνω μισό ψωμάκι. |
9
Τέλος
|
Γαρνίρετε τα μπιφτέκια με ένα ραβδί σέλινο. Σερβίρουμε με επιπλέον σάλτσα Tabasco. Στην υγειά σας! |
10
Τέλος
|
Μπορείτε να βάλετε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα και να προσθέσετε φέτες μπέικον, να τις βάλετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές σαν τσιπς. |