Υλικά
-
800 γρ. κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο η σε μικρότερα κομμάτια μπριζόλες
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
1 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
-
1/2 κ.γ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
-
1 ματσάκι φύλλα ρόκας
-
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
-
1 φλιτζάνι Φλύδες παρμεζάνας
-
ε.π. ελαιόλαδο
-
Θαλασσινό αλάτι κατά προτίμηση & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Η ταλιάτα είναι κόντρα σπαλοµπριζόλα χωρίς κόκαλο, που σερβίρεται κομμένη σε λεπτές φέτες . Μπείτε στην κουζίνα σας και ετοιμάστε ένα πιάτο ανάλογο ενός καλού εστιατορίου και μοιραστείτε το με φίλους.
Βήματα
1
Τέλος
|
Αναμειξτε το σκόρδο με το Θυμάρι και το φασκόμηλο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε με αυτό το μείγμα την μπριζόλα η τις μπριζόλες. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο η ένα καλό αντικολλητικό και ψήνουμε την μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα το πως την τρώτε . |
3
Τέλος
|
Βγάζουμε την μπριζόλα και την ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής , την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες κάθετα στις ίνες του κρέατος. |
4
Τέλος
|
Απλώνουμε τη μισή ρόκα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες μπριζόλας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε και την υπόλοιπη ρόκα το χυμό λεμονιού, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως. |