Υλικά
-
1,5 κιλό μοσχαρίσιο νουά
-
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 καρότα
-
2 κ.γ. πολτό σκόρδου
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν
-
250 ml λευκό κρασί
-
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
-
ψίχα από 2 λεμόνια
-
2 κ.σ. κορνφλάουρ
-
ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Ένα φαγητό που θα ετοιμάσετε για ένα οικογενειακό κυριακάτικο ή και επίσημο γεύμα. Συνοδέψτε το με ένα λευκό ξηρό κρασί (όπως Μοσχοφίλερο ή Chardonnay).
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας με το σκόρδο. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά χωρίς όμως να πάρουν χρώμα και μετά σβήστε με το κρασί. |
3
Τέλος
|
Αφήστε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 250 ml νερό, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, την ψίχα των λεμονιών και το εστραγκόν. |
4
Τέλος
|
Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάστε και στραγγίστε την σάλτσα σε μία κατσαρόλα. |
5
Τέλος
|
Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 4 – 5 κουταλιές νερό και ρίξτε το στην σάλτσα. Ανακατέψτε αφήνοντας την σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Κόψτε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε με την σάλτσα. |
6
Τέλος
|
Βράστε λαχανικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, στραγγίστε τα, βρέξτε τα με ελαιόλαδο και συνοδέψτε με αυτά το φαγητό. |