Υλικά
-
1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κομμάτια 5 εκ.
-
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
-
4 μέτρια καρότα χοντροκομμένα
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/4 φλιτζανιού γλυκιά πάπρικα
-
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
-
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
-
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
-
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
-
1 φύλλο δάφνης
-
500 γρ. χυλοπίτες
-
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Το κατ’ εξοχήν φαγητό της ελληνικής οικογένειας και του κυριακάτικου τραπεζιού στα καλυτερά του.
Βήματα
1
Τέλος
|
Αλατοπιπερώνουμε από όλες τις μεριές το κρέας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου. |
2
Τέλος
|
Μεταφέρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό περίπου το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα καρότα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κύμινο και το κόλιανδρο και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη. |
3
Τέλος
|
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ½ περίπου ώρες. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε βραστό νερό. |
4
Τέλος
|
Στο μεταξύ έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες al dente. |
5
Τέλος
|
Τις σουρώνουμε, τις ανακατεύουμε με το βούτυρο και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρουμε προσθέτοντας προαιρετικά σε κάθε πιάτο ½ κ.σ. γιαούρτι. |