Υλικά
-
1000 γρ. αλεύρι μαλακό
-
1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
-
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
-
1/3 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
-
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
-
Για το σιρόπι
-
2 φλιτζάνια νερό
-
1 φλιτζάνι μέλι
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
Για την επικάλυψη
-
7 κουβερτούρες
-
3 κ.σ. ηλιέλαιο
-
Για το πασπάλισμα
-
2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
Πληροφορίες
Δοκιμάστε τα ζουμερά και τραγανά σας μελομακάρονα και με την αγαπημένη σας σοκολάτα. θα σας εντυπωσιάσουν το ίδιο και περισσότερο απο τα απλά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν και το γαρίφαλο. |
2
Τέλος
|
Στο μπολ με το αλεύρι ρίχνουμε τα υγρά συστατικά από το πρώτο μπολ ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό και λαδερό. |
3
Τέλος
|
Πλάθουμε μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμούμε (καλό θα είναι να είναι όλα ομοιόμορφα) και με ένα πιρούνι ή μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνειά τους. |
4
Τέλος
|
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. |
5
Τέλος
|
ετοιμάζουμε το σιρόπιΣε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Βγάζουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο κι όσο ακόμα είναι ζεστά, ρίχνουμε όσα χωράνε στο κατσαρολάκι και περιμένουμε 2-3 λεπτά να τραβήξουν το σιρόπι γυρνώντας τα κι από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. |
6
Τέλος
|
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει με το ηλιέλαιο (για να γυαλίσει). Όταν λιώσει, βουτάμε τα μελομακάρονα στη λιωμένη κουβερτούρα, τα αφήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα. |