Υλικά
-
110 ml καλής ποιότητας τεκίλα
-
25 ml λικέρ πορτοκαλιού
-
1 λάιμ σε φέτες
-
1 φλιτζάνι νερό
-
1/4 φλιτζάνι μέλι ή αγαύη ή ζάχαρη
-
2 – 3 κ.σ. αποξηραμένα άνθη ιβίσκου
-
5-6 λεπτές φέτες τζίντζερ
-
6 ολόκληρα γαρίφαλα (προαιρετικά)
-
1 σφηνάκι σιρόπι τζίντζερ- ιβίσκου
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Φτιάξτε σιρόπι τζίντζερ ιβίσκου τοποθετώντας όλα τα υλικά (εκτός το αλκοόλ) σε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά. Σιγοβράζουμε απαλά για 5 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει (θα μπορούσατε να το αφήσετε να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα για περισσότερη ένταση) Σουρώστε. |
2
Τέλος
|
Γεμίστε ένα σέικερ μέχρι τη μέση με πάγο. Προσθέστε τεκίλα, λίκερ πορτοκαλιού, χυμό λάιμ και το σιρόπι τζίντζερ ιβίσκου. |
3
Τέλος
|
ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣΜπορείτε να τα φτιάξετε χωρίς αλκοόλ! Φτιάχνουμε το σιρόπι με τον ίδιο τρόπο. Σουρώνουμε, προσθέτουμε πάγο, χυμό λάιμ και ανθρακούχο νερό για γεύση. |
4
Τέλος
|
Για να φτιάξετε ένα ποτήρι με ζάχαρη, τρίψτε το χείλος του γυαλιού με μια φέτα λάιμ, βουτήξτε το ποτήρι σε ζάχαρη. |