Υλικά
-
1 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
-
100 γρ. πατατάλευρο
-
170 γρ. ρυζάλευρο
-
200 γρ. ζάχαρη
-
στήθος από 1 κοτόπουλο
-
1 πρέζα αλάτι
-
κανέλα για πασπάλισμα
Πληροφορίες
Στην τουρκική κουζίνα υπάρχουν πολλά επιδόρπια που γίνονται με βάση το γάλα, αλλά στα σίγουρα είναι σπάνια αυτά που περιέχουν κρέας. Το Ταβούκ Γκογκσού (tavuk göğsü) είναι ένα είδος πουτίγκας γάλακτος, κομμάτι της παραδοσιακής τουρκικής κουζίνας, του οποίου το όνομα, σε κυριολεκτική μετάφραση σημαίνει „στήθος κοτόπουλου“
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσει καλά. Στη συνέχεια το μαδάμε σε λεπτές ίνες ώστε να τρίβεται και να γίνεται πούδρα με το χέρι (εναλλακτικά, αφού το μαδήσουμε το βάζουμε λίγο στο μπλέντερ να γίνει πούδρα). Το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5 φορές αλλάζοντας το νερό. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με το πατατάλευρο. Προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και το ανακατεύουμε με το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά και να γίνουν μια πολύ ελαστική κρεμά. |
4
Τέλος
|
Απλώνουμε την κρέμα σε ένα τετράγωνο ταψί ύψους 2-3 εκ. και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και με μια σπάτουλα το σερβίρουμε σε ρολό. Πασπαλίζουμε με κανέλα. |