Υλικά
-
8 πορτοκάλια ή κόκκινο γκρέιπ φρουτ χωρίς σπόρους
-
350 γρ. γιαούρτι
-
4 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής
-
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο
-
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
100 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα
-
100 ml. Campari
-
300 γρ. λευκή ζάχαρη
Πληροφορίες
Εώς τώρα το απολαμβάνατε στο ποτήρι σας, πλέον και στο πιάτο σας ώς κέικ.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C και βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ ή ένα τσέρκι με άνοιγμα 23 εκατοστά ή βάλτε χαρτί ψησίματος. |
2
Τέλος
|
Πάρτε το ξύσμα των τεσσάρων πορτοκαλιών. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά .Προσθέστε το γιαούρτι, τη ζάχαρη το ξύσμα και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Συνεχίστε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε το σιμιγδάλι και την πούδρα αμυγδάλου και αναδιπλώστε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Βγάλτε το στην φόρμα .Ψήστε για 45 λεπτά και μέχρι να ροδίσει .Θα ξέρετε ότι το κέικ σας γίνεται όταν ένα κοφτερό μαχαίρι βγαίνει καθαρό. |
5
Τέλος
|
Ενώ ψήνετε το κέικ εσείς βάζετε το χυμό από τα 8 πορτοκάλια και σουρώστε τον .Προσθέστε το χυμό μαζί με το Campari και τα 300 γραμμάρια ζάχαρης σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε το σε βρασμό . Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Θα μειωθεί κατά το ήμισυ σε όγκο. |
6
Τέλος
|
Όταν το κέικ βγει από το φούρνο, τσιμπήστε το παντού με μια οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι και ρίξτε το σιρόπι σε παρτίδες μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του. |