Υλικά
-
1 κιλό γαρίδες μεσαίο μέγεθος
-
1 κιλό ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
-
1 κ.γ. κάρυ
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κιλό σπαγγέτι
-
λίγο βούτυρο, για το ζεμάτισμα
Πληροφορίες
Η πιο εύκολη γαριδομακαρονάδα που έχετε φτιάξει, απολαύστε την.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ξεπλένουμε τις γαρίδες με κρύο νερό και τις βράζουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να τις σκεπάζει. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό που έβρασαν. |
2
Τέλος
|
Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις καθαρίζουμε από το κέλυφος ενώ κρατάμε μερικές ακαθάριστες για γαρνιτούρα. |
3
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτές για λίγο και ανακατεύουμε ελαφρά. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε τη ντομάτα και δύο φλιτζάνια από το ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και τη ζάχαρη. |
5
Τέλος
|
Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κρασί και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. |
6
Τέλος
|
Σε άλλη κατσαρόλα έχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα έχουμε σουρώσει και τα έχουμε ζεματίσει με το βούτυρο. |
7
Τέλος
|
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε βαθιά πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τις γαρίδες που φυλάξαμε. |
8
Τέλος
|
ΣημειωσηΣτο νερό που θα βράσουμε τα μακαρόνια μπορούμε να προσθέσουμε τον υπόλοιπο ζωμό από τις γαρίδες, για νοστιμιά. |