Υλικά
-
1 3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα
-
1/2 κ.σ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-
1/4 κ.σ. τριμμένο γαρύφαλο
-
1/4 φλιτζανιού σταφίδες
-
1/4 φλιτζανιού ακατέργαστη ζάχαρη
-
1/4 φλιτζανιού μέλι
-
1 ασπράδι αυγού
-
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
-
100 γρ. σκούρα σοκολάτα
-
Πληροφορίες
Έχει όλα τα αρώματα του μπακλαβά, είναι τραγανές και έχουν και σοκολάτα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C και τοποθετήστε σε ένα δίσκο ψησίματος λαδόκολλα. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες, την ζάχαρη, το μέλι, το ασπράδι και την 1 κουταλιά της σούπας λάδι. |
3
Τέλος
|
Χωρίστε το μείγμα σε 12 μέρη. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να τα ξεχωρίσετε και να κρατήσετε το κυκλικό μοτίβο τους. |
4
Τέλος
|
Ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες και αφήστε να κρυώσουν στο δίσκο. Αφού κρυώσουν, αφαιρέστε απαλά και αφήστε στην άκρη. |
5
Τέλος
|
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε με το λάδι. |