Υλικά
-
1/2 κιλό χωριάτικο λουκάνικο
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. μέλι
-
μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοκκινοπίπερα
Πληροφορίες
Ο Όμηρος περιγράφει ένα είδος λουκάνικου στην Οδύσσεια, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές τα λουκάνικα ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στους Ρωμαίους και τους Αρχαίους Έλληνες. Όπως φανερώνουν φράσεις του μάγειρα στον Αθήναιο ή τα κείμενα του Απίκιου, οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν φανατικοί των εντοσθίων και είχαν δημιουργήσει δικές τους παρασκευές λουκάνικων και γεύσεις, πολύ πριν τους Ρωμαίους.
Βήματα
1
Τέλος
|
Τοποθετούμε το λουκάνικο, ολόκληρο, σε μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε το λουκάνικο για 25 λεπτά και μέχρι να αποκτήσει τραγανή πέτσα. |
2
Τέλος
|
Βγάζουμε το λουκάνικο από το φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε. Αν το λουκάνικο έχει πολύ λίπος αφαιρούμε το μισό ή και όλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας! Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. |
3
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπρίκι μέχρι να αποκτήσει ρευστή υφή. Αναμιγνύουμε με την μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά! Πασπαλίζουμε το λουκάνικο με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα που έχουμε επιλέξει. |
4
Τέλος
|
Περιχύνουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα. Αν το σκεύος που έχουμε χρησιμοποιήσει έχει καπάκι σκεπάζουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. |
5
Τέλος
|
Τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C. |
6
Τέλος
|
Προαιρετικά σπάμε κατσικίσια φέτα σε χοντρά κομμάτια. Σερβίρουμε τα λουκάνικα, καυτά, μέσα στη μελωμένη σάλτσα τους. |