Υλικά
-
Για το μπιφτέκι :
-
500 γρ. κιμά χοιρινό
-
200 γρ. κολοκυθάκια , τριμμένα χοντροκομμένα
-
40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 μεγάλα ή μεσαία αυγά
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1/2 κ.γ. άσπρο πιπέρι ή αλεσμένο μαύρο πιπέρι
-
1 κ.γ. καγιέν
-
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
-
1 κ.γ. αλάτι
-
100 ml. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-
Για την σάλτσα :
-
200 γρ. γιαούρτι
-
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. πιπέρι
-
1 κ.γ. σουμάκ
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο
-
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
Πληροφορίες
Αν και πολλοί ερίζουν για την εφεύρεση του hamburger αυτή αποδίδεται –σύμφωνα με νεότερα στοιχεία- στον Louis Lassen και στο εστιατόριο Louis Lunch στο New Haven του Connecticut. Προσπαθώντας να εξυπηρετήσει έναν ανυπόμονο πελάτη ο Lassen το 1895, σέρβιρε ένα μπιφτέκι ανάμεσα από δυο φέτες ψημένου ψωμιού κι έτσι γεννήθηκε το σημερινό burger!
Βήματα
1
Τέλος
|
Για να κάνετε τη σάλτσα ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και πλάθετε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της προτίμησή σας. Τηγανίζετε σε παρτίδες μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και τελειώστε στο φούρνο για 8-20 λεπτά (στους 180 βαθμούς προθερμασμένος) ,ανάλογα με το μέγεθός τους. |
3
Τέλος
|
Σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με την ξινή κρέμα. |
4
Τέλος
|
Φτιάξτε τα με φέτες κόκκινου κρεμμυδιού και μαρούλι (προαιρετικά). |
5
Τέλος
|
Προσθέστε όση σάλτσα θέλετε. |