Υλικά
-
700 γρ. χοιρινό σπάλα η λαιμός
-
ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
-
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
-
1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη η απαλή
-
3 κ.γ. μέλι
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Μουσταρδάτο , μυρωδάτο και μελωμένα χοιρινό για όλη την οικογένεια , φτιάξτε το και για κύριο πιάτο αλλά και ως μεζέ για το κρασάκι σας , θέλει καλή παρέα .
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια- μπουκιές ή ζητάμε να μας το κόψει ο κρεοπώλης μας . |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μια απλωτή κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να γίνει σαν τηγανιά. Προσθέτουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα αλλά χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κότας και αφήνουμε το χοιρινό να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ενδιάμεσα επιπλέον ζεστό νερό. |
3
Τέλος
|
Όταν το χοιρινό είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. |
4
Τέλος
|
Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκιες πατάτες τηγανιτές. |