Υλικά
-
4 φέτες (περίπου 1 κιλό) χοιρινό από σπάλα
-
1/2 κιλό κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
-
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
-
2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
-
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
-
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Χειμωνιάτικο και γιορτινό το συγκεκριμένο χοιρινό, καλέστε φίλους και ανοίξτε καλό κρασάκι.
(Visited 3.290 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κρέας. Στο 1 λεπτό αφαιρούμε το δενδρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα περίπου ώστε να μαλακώσει καλά. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα κάστανα, προσθέτουμε αν χρειαστεί 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί. |
4
Τέλος
|
Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο μία φέτα χοιρινό και από πάνω 2-3 κουταλιές κάστανα με τη σάλτσα τους και γαρνίρουμε με μία φουντίτσα μαϊντανού. |