Υλικά
-
1 φλιτζ. σπανάκι
-
450 γρ. κιμά κοτόπουλου
-
1/2 φλιτζ. φέτα τριμμένη
-
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1/4 κ.γ. πιπέρι
-
1/2 κ.γ. μείγμα για κοτόπουλο
-
4 ψωμάκια για μπέργκερ
-
4 κ.γ. τζατζίκι ή γιαούρτι
-
12 φέτες αγγούρι
-
8 κομμάτια κρεμμύδι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μέτριο προς δυνατό. |
2
Τέλος
|
Πλένετε το σπανάκι και ύστερα και το πιέζετε καλά ώστε να φύγει η υγρασία. |
3
Τέλος
|
Ρίχνετε σε ένα μπολ το σπανάκι, τον κιμά κοτόπουλο, τη φέτα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Φτιάχνετε 4 μπιφτέκια μεγέθους της αρεσκείας σας. |
4
Τέλος
|
Ψήνετε τα μπιφτέκια για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μην υπάρχει καθόλου ροζ χρώμα στο κέντρο. Ύστερα βάζετε κάθε μπιφτέκι σε ένα ψωμάκι, βάζετε από πάνω 1 κ.σ. τζατζίκι, 3 φέτες αγγούρι και 2 κομμάτια κρεμμύδι. |