Υλικά
-
1500 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα ή μπούτι άπαχο
-
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
-
4 ντομάτες τριμμένες χωρίς τα ζουμιά τους (στραγγισμένες)
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. πιπέρι
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1 κιλό αρνίσιες μπόλιες
Πληροφορίες
Έρχονται από την Κύπρο όπου φαίνεται να καθιερώθηκαν κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας. Οι σεφταλιές αποτελούν νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς, κρεμμύδι, μυρωδικά και κανέλα τυλίγονται σε αρνίσια μπόλια και ψήνονται, κατά την παράδοση, στα κάρβουνα. Έτσι το έδεσμα διατηρεί την ξεχωριστή, αυθεντική γεύση του.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ο χοιρινός κιμάς θα πρέπει να είναι περασμένος μία φορά από τη μηχανή. Να προτιμήσετε άπαχη σπάλα ή μπούτι γιατί οι σεφταλιές έχουν απ’ έξω τους τυλιγμένη την αρνίσια μπόλια. |
2
Τέλος
|
Σε μία λεκάνη βάλτε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε το μείγμα όσο γίνεται καλύτερα για 10 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Βάλτε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. |
4
Τέλος
|
Η μπόλια πρέπει να μπει σε χλιαρό νερό για να χαλαρώσει και να μπορέσετε να την δουλέψετε (να ανοιχτούν και να κοπούν σε κομμάτια για να περιτυλίξουν τη σεφταλιά) |
5
Τέλος
|
Όταν τα τελειώσετε όλα, βάλτε τα στο ψυγείο πριν τα ψήσετε στα κάρβουνα και σε χαμηλή φωτιά. |