Υλικά
-
Για 4 άτομα
-
1 κιλό αρνίσιο καρέ με το κόκκαλο
-
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Για την κρούστα
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα
-
1 κ.γ. τριμμένο θρούμπι
-
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
-
1 κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
½ κ.γ πάπρικα
-
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Πληροφορίες
Μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο αλλα αυτό που θα γευτείτε θα σας κάνει να τα ξεχάσετε όλα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε από περιττά λίπη και ίνες το αρνί και απογυμνώνουμε από το κρέας μερικά εκατοστά από την άκρη της κάθε κοτολέτας. |
2
Τέλος
|
Αλείφουμε το αρνί με το λάδι, το αλατοπιπερώνουμε και το μισοψήνουμε στον φούρνο για 20 περίπου λεπτά, (θα μπορούσαμε να το είχαμε ροδίσει σε κατσαρόλα εάν δεν μας δυσκόλευε το μέγεθος του αρνιού και τα κόκκαλα δεν εμπόδιζαν το σοτάρισμα). |
3
Τέλος
|
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρούστα. Τρίβουμε στο μπλέντερ τις φέτες ψωμιού, μεταφέρουμε το τριμμένο ψωμί σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρούστας και ανακατεύουμε καλά. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε παντού με το μείγμα της κρούστας πιέζοντας με τα χέρια μας ώστε να συγκρατηθεί η κρούστα στην επιφάνεια του αρνιού. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190-200 βαθμούς και το ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα και να γίνει τραγανή. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε ολόκληρο το καρέ σε μεγάλη πιατέλα ή το κόβουμε σε μερίδες και μοιράζουμε στα πιάτα. |