Υλικά
-
500 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε μέτριους κύβους
-
3 φύλλα δάφνης
-
500 ml μπύρα τύπου Ale
-
2 κλαράκια σέλερι ψιλοκομμένο
-
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 καρότα κομμένα σε φέτες
-
ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
400 γρ. κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Καλέστε φίλους και εντυπωσιάστε με το συγκεκριμένο μοσχαράκι.
(Visited 2.000 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε το κρέας και το αλεύρι και στη συνέχεια τη ντομάτα και την μπύρα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. |
3
Τέλος
|
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 με 2½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας και να το βάλουμε στον φούρνο για 3 ώρες περίπου). Αφαιρούμε το καπάκι την τελευταία μισή ώρα του μαγειρέματος. |
4
Τέλος
|
Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, ρύζι ή πουρέ πατάτας. |