4 0
Τυρόψωμο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. πιπέρι
120 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
1 φλιτζάνι γάλα (2% ή πλήρες)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Τυρόψωμο

με παρμεζανα και τσενταρ

Κουζίνα:

θα μοσχομυρίσει το σπίτι...

  • 01ω 05'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Εύκολο τυρόψωμο για όλη την οικογένεια το οποίο θα λατρέψουν τα παιδιά σας.

(Visited 1.335 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και πασπαλίζουμε τη βάση της με 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα.

2
Τέλος

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι καγιέν και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα το τσένταρ (ή άλλο της αρεσκείας σας) και με μια λαστιχένια σπάτουλα το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά από το αλεύρι.

3
Τέλος

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.

4
Τέλος

Μεταφέρουμε τα υγρά συστατικά από το μέτριο μπολ στα στερεά συστατικά στο μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε χαλαρά με τη βοήθεια μιας λαστιχένιας σπάτουλας διπλώνοντας από τις άκρες προς το κέντρο μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.

5
Τέλος

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρυσό-καφετί χρώμα. Δοκιμάζουμε αν το ψωμί είναι έτοιμο μπήγοντας στο κέντρο του τη λάμα από ένα μαχαιράκι. Αν βγει στεγνή τότε το ψωμί είναι έτοιμο.

6
Τέλος

Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το ψωμί.

προηγούμενο
Σπανακόρυζο στο φούρνο
επόμενο
Κοτόπουλο στο φούρνο
προηγούμενο
Σπανακόρυζο στο φούρνο
επόμενο
Κοτόπουλο στο φούρνο