Υλικά
-
4 φακελάκια τσάι της επιλογής σας σε 1 λίτρο νερό
-
περίπου 5 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και λεπτοκομμένο σε φέτες
-
φλούδα από 1 λεμόνι
-
1-2 κ.σ. φύλλα μέντας
-
2 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
-
Χυμό ενός λεμονιού
-
επιπλέον φέτες λεμονιού και μέντα για να σερβίρετε (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Γεμίστε μια κανάτα ανθεκτική με βραστό νερό και προσθέστε τα φακελάκια του τσαγιού. Ενώ είναι ζεστό, προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από το χυμό λεμονιού και το μέλι και αφήστε το για 5 λεπτά. Κανονικά το αφήνετε μέχρι το νερό να είναι ακόμα ζεστό και στη συνέχεια αφαιρείτε τα φακελάκια του τσαγιού. |
2
Τέλος
|
Ανακατέψτε το μέλι και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Αποθηκεύστε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε. |
3
Τέλος
|
ΣημειωσηΕάν αφήσετε τη μέντα, το λεμόνι και το τζίντζερ στο τσάι, η γεύση θα ενισχυθεί. Εάν θέλετε να το κρατήσετε ήπιο, τραβήξτε τα έξω όταν αφαιρείτε τα φακελάκια τσαγιού. Μπορείτε επίσης να λιώσετε ελαφρώς τα αρωματικά στο τσάι, το τζίντζερ, τη μέντα και το λεμόνι, για να απελευθερώσετε τα νόστιμα έλαια τους. |