Υλικά
-
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας από σπάλα, κομμένο σε μερίδες
-
6 μελιτζάνες αργείτικες, κομμένες σε ροδέλες
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 κιλό ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Για μένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά, γεμάτο σε γέυση και απολαύση.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι τις ροδέλες από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόρα και τσιγαρίζουμε τις μερίδες το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. |
4
Τέλος
|
Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει το κρέας, όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. |
5
Τέλος
|
Αλευρώνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι τους. |
6
Τέλος
|
Όταν το κρέας είναι έτοιμο τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ντομάτα και το μαϊντανό. |
7
Τέλος
|
Αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα του. |