Υλικά
-
1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
-
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
-
1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
-
1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
-
1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
-
1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
-
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
-
2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. αλάτι
Πληροφορίες
Εξαιρετική ως κρύο ντιπ σε νάτσος, λαχανικά αλλά και τεμπούρα. Ιδανική για μαρινάρισμα πουλερικών, κρεάτων και θαλασσινών. Προσθέστε τη και σε dressing για σαλάτες και ψητά ή βραστά λαχανικά. Είναι η διάσημη σάλτσα πίρι- πίρι (piri-piri). Εμείς θα την μαρινάρουμε στο κοτόπουλο και θα γλύφουμε τα δάχτυλά μας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε το κοτόπουλο μερίδες ή σε παϊδάκια. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ωραία λεία πάστα. |
3
Τέλος
|
Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με τα 2/3 του μείγματος (κρατάμε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα σε ένα μπολάκι )και το αφήνουμε να μαριναριστεί όσο θέλουμε από μισή ώρα μέχρι όλη τη νύχτα στο ψυγείο). |
4
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε το γκριλ του φούρνου στους 170 -180 ή ανάβουμε κάρβουνα ή ακόμα και σε σχαροτήγανο και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά. |
5
Τέλος
|
Γαρνίρουμε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχουμε βάλει σε ένα μπολάκι. |