Υλικά
-
125 γρ. καλαμπόκι για ποπ κορν
-
10 ml. λάδι καρύδας, ή οποιοδήποτε άλλο ουδέτερο όπως ηλιέλαιο
-
1 πρέζα κύμινο
-
1 πρέζα κανέλα
-
1 πρέζα πάπρικα
-
5 γρ. αλάτι
-
2 γρ. σόδα
-
150 γρ. βούτυρο
-
200 γρ. άσπρη ζάχαρη
-
30 ml. σιρόπι καραμέλας
-
5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
Πληροφορίες
Δημοφιλές σνακ από καβουρντισμένους κόκκους καλαμποκιού. Προτού το ανακαλύψουν οι κινηματογραφόφιλοι ήταν ήδη γνωστή και αγαπητή συνήθεια στους κατοίκους των σπηλαίων. Το παλαιότερο εύρημα, ηλικίας 5.000 ετών, εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό και οι επιστήμονες το θεωρούν καθαρά αμερικανικό προϊόν.Οι ιθαγενείς το απολάμβαναν τοποθετώντας έναν – έναν τους σπόρους αραβοσίτου πάνω από τη φλόγα με τη βοήθεια ενός κλαδιού. Με το ποπ-κορν έφτιαχναν μπύρα και σούπες, ενώ το χρησιμοποιούσαν και για την κατασκευή κοσμημάτων. Κάπως έτσι έμαθε την ύπαρξη του ο Χριστόφορος Κολόμβος.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 ° C. Στρώστε ένα ταψί με σιλικόνη ή χαρτί ψησίματος. |
2
Τέλος
|
Κάντε το ποπ κορν με όποιον τρόπο προτιμάτε εσείς . Μεταφέρετε τα σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ ,θα πρέπει να γεμίσει το μισό μπολ. |
3
Τέλος
|
Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά και τη σόδα μαζί. |
4
Τέλος
|
Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει χρυσό-καφέ κοινός να καραμελώσει. Εάν έχετε θερμόμετρο να φτάσει στους 155 ° C. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε έντονα για μερικά δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά. Ρίξτε την καυτή καραμέλα πάνω από το ποπ-κορν και ανακατέψτε να πάει παντού. |
6
Τέλος
|
Βάλτε στην λαμαρίνα που έχετε απλώσει την λαδόκολλα και ψήστε για 15 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο και ανακατέψτε για να να πάει παντού .Επιστρέψτε το στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε το να κρυώσει. |