Υλικά
-
1 κάψουλα εσπρέσσο
-
1-2 τετράγωνα από λευκή σοκολάτα
-
80 ml. ημιαποβουτυρωμένο ή αποβουτυρωμένο γάλα - αφρόγαλα
-
2 κ.γ. ροδόνερο
Πληροφορίες
Για τους περισσότερους ανθρώπους – Ιταλούς και άλλους – η λέξη “καπουτσίνο” αναφέρεται πρώτα απ ‘όλα σε αυτό που είναι ίσως το πιο δημοφιλές, τον γνωστό ιταλικό καφέ. Αλλά η λέξη “καπουτσίνο” είναι πολύ παλαιότερη και η προέλευσή της είναι εντελώς άσχετη από την ορολογία των τροφίμων.Η λέξη “Cappuccino» στα ιταλικά, σημαίνει «κουκούλα» και η κατάληξη “-ino” μετατρέπει τη λέξη σε “υποκοριστικό”. Με άλλα λόγια, αντί να σημαίνει «κουκούλα», «καπουτσίνο» σημαίνει «μικρή κουκούλα”.
Βήματα
1
Τέλος
|
Φτιάχνουμε τον εσπρέσο καπουτσίνο και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα. |
2
Τέλος
|
Στην συνέχεια βάλτε το ροδόνερο μαζί με το γάλα και κάντε το αφρόγαλο χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο ατμού της μηχανή σας ή τη συσκευή για αφρόγαλα, εάν έχετε φυσικά. |
3
Τέλος
|
Όταν είστε έτοιμοι προσθέστε το στον καφέ και απολαύστε. |