Υλικά
-
600 γρ. γαρίδες χωρίς τα κελύφη τους
-
15 ml. ελαιόλαδο
-
3 κόκκινες τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
-
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 λεμόνι το χυμό του
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι κατά βούληση
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Πληροφορίες
Όταν έχουμε γαρίδες να μαγειρέψουμε, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Για τους περισσότερους από μας, η πρώτη σκέψη είναι γαριδομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, ή γιουβέτσι. Ένας πιο εύκολος, γρήγορος και εξίσου νόστιμος τρόπος, αλλά όχι πολύ γνωστός, είναι οι γαρίδες με αυτή την πικάντικη σάλτσα σκόρδου .Ουζάκι ,τσιπουράκι ,ακόμα και ένα δροσερό ποτήρι λευκό κρασί ταιριάζει απίστευτα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπόλ και τις αλατοπιπερώνουμε. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι γαρίδες ( λευκό) και να ψηθούν. |
5
Τέλος
|
Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. |
6
Τέλος
|
Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά. |
7
Τέλος
|
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί. |