Υλικά
-
4 αγκινάρες φρέσκες
-
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
8 αβγά βραστά
-
1 καρότο χοντροτριμμένο
-
2 κλωναράκια σέλερι
-
1 κ.σ. κάπαρη
-
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
Για τη sauce
-
2 κ.σ. μαγιονέζα
-
2 κ.σ. γιαούρτι
-
2 κ.σ. ξίδι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Το ιδανικό ντίπ για να πιείτε το ουζάκι σας , ή ακόμα και να ξεγελάσετε την όρεξη σας.
(Visited 270 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού και μία κουταλιά αλεύρι για να μην μαυρίσουν ώσπου να τις καθαρίσουμε όλες. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε λεμόνι για μία ολόκληρη νύχτα. |
2
Τέλος
|
Βγάζουμε τις φέτες αγκινάρας από το λεμόνι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. |
3
Τέλος
|
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της sauce. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας και τις αγκινάρες σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με τη sauce που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί. |