• Αρχική
  • Blog
  • Μεράκι και σεβασμός στην πρώτη ύλη. “οικοτεχνία παραδοσιακόν”

Μεράκι και σεβασμός στην πρώτη ύλη. “οικοτεχνία παραδοσιακόν”

Η οικοτεχνία ”παραδοσιακόν”, αποτελεί μία καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εδρεύει στην Ματαράγκα Καρδίτσας και καλλιεργεί, επεξεργάζεται και διαθέτει αγροδιατροφικά προιόντα υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Γι’ αυτό τον λόγο, ορισμένα προϊόντα διατίθενται στην αγορά, ανάλογα με την εποχή και την εξέλιξη της καλλιέργειας, ώστε να πληρούν τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και να παρέχουν στους καταναλωτές μέγιστα διατροφικά οφέλη.

Ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της επιχείρησης, είναι η μαρμελάδα με καρότο και κολοκύθα. Έχει ένα πολύ ωραίο πορτοκαλί χρώμα, ενώ η γεύση του θυμίζει κάπως ροδάκινο. Είναι ένα προϊόν που παρασκευάζεται με πηκτίνη, ζάχαρη και γλυκές κολοκύθες, έχει μία πλούσια χαρακτηριστική γεύση και ένα διακριτικό, ευχάριστο άρωμα. Είναι η πιο νόστιμη μαρμελάδα που έχω δοκιμάσει, ιδανική για να συνοδεύσει το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας μας που είναι το πρωϊνό και να μας χαρίσει ενέργεια.

Ένα άλλο προϊόν που δοκίμασα και ξεχώρισα,είναι η πάστα πιπεριάς Φλωρίνης. Έχει το γνώριμο έντονο, κόκκινo , γυαλιστερό χρώμα,με την χαρακτηριστική γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης. Είναι ένα προϊόν με μία αυθεντική γεύση από τα παλιά, αφού μπορείτε να το διατηρήσετε όλο τον χρόνο και να το χρησιμοποιήσετε στα φαγητά σας, για να του προσδώσετε απίστευτο άρωμα,ωραίο, ζωηρό, κόκκινο χρώμα και μια γλυκιά γεύση. Ένα μυστικό για να δέσει η σάλτσα στα φαγητά σας, είναι να προσθέσετε λίγη πάστα πιπεριάς.  Δοκιμάστέ το και θα εκπλαγείτε!

Καθαρά παραδοσιακό και ελληνικό προϊόν, που δεν μπορούσα να μην συμπεριλάβω στα αγαπημένα μου, είναι ο χειροποίητος ξινός τραχανάς. Παρασκευάζεται με τα πιο αγνά υλικά, από αλεύρι σιταριού και πρόβειο πλήρες γιαούρτι. Ο τραχανάς, πέρα από ελληνικός, είναι και θρεπτικός,με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Οι επιλογές για το πώς θα τον μαγειρέψετε,είναι πολλές. Είτε σκέτος σαν σούπα, είτε μαζί με όσπρια ή λαχανικά,ακόμα και σαν συνοδευτικό σε κρέατα. Εντάξτε τον συγκεκριμένο, χειροποίητο τραχανά, από το ’’παραδοσιακόν’’, στο διατροφικό σας μενού και επωφεληθείτε από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Λάτρης του πικάντικου και των μπαχαρικών, η καπνιστή πάπρικα του ’’παραδοσιακόν’’,  με εντυπωσίασε. Δεν είναι πολύ καυτερή, ιδανική για όσους αγαπούν τα μπαχαρικά αλλά φοβούνται μήπως το παρακάνουν με την χρήση τους στο φαγητό. Δίνει ένα έντονο, πορφυρό χρώμα και αρωματίζει υπέροχα τα φαγητά. Είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες της πάπρικας στον οργανισμό,αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη C και A και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Προσθέστέ την σε σούπες,ζυμαρικά,σάλτσες αλλά και σε κρεατικά και ψάρια και απολαύστε την υπέροχη,καπνιστή γεύση της και το μεθυστικό της άρωμα. Η καπνιστή πάπρικα του ’’παραδοσιακόν’’, ξεχωρίζει για την ποιότητά της,αφού παράγεται από πιπεριές ντόπιας ποικιλίας καπνισμένες με ξύλο δρυός. Μία δοκιμή, θα σας πείσει.

Για το τέλος, άφησα το μείγμα αλεύρων για ψωμί, το οποίο είναι το μοναδικό πανελλαδικά μείγμα από ρεβιθάλευρο,καλαμποκάλευρο και ρυζάλευρο. Είναι κατάλληλο για ψωμί, δεν χρειάζεται ζύμωμα και ο χρόνος αναμονής είναι μέχρι δύο ώρες και ψήσιμο 35-45 λεπτά. Ουσιαστικά πρόκειται για το πάντρεμα των δημητριακών με τα όσπρια σε ένα αλεύρι και όπως μπορείτε να φανταστείτε, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι  ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας, κατάλληλο να ενταχθεί στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες. Με το συγκεκριμένο μείγμα είστε σίγουροι για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν  για την παρασκευή του και θα ωφεληθείτε των πολύτιμων και αγνών συστατικών του.

Μία δική μου αγαπημένη και διαφορετική συνταγή είναι το ψωμί μπανάνας που θα βρείτε στο site.

Τα παραπάνω προϊόντα τα έχω δοκιμάσει σε συνταγές μου και τα έχω ξεχωρίσει. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και εσείς,αφού είναι 100% Eλληνικά και παρασκευάζονται από αγνές, φυσικές πρώτες ύλες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα: https://www.facebook.com/oikotexnia.paradosiakon/?ref=bookmarks

(Visited 156 times, 1 visits today)