1 0
Spare ribs(Παϊδάκια χοιρινά) με καφέ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1.5 κιλό πλευρά χοιρινού κρέατος
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. σουμάκ
3 κ.σ. αλεσμένο καφέ εσπρέσο
1/2 κ.σ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
1 κ.γ. σκόνη κακάο
Σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κ.γ. πάστα ντομάτας
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
3/4 φλιτζάνι μέλι
1-2 ψιλοκομμένα τσίλι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Spare ribs(Παϊδάκια χοιρινά) με καφέ

και σαλτσα μπαρμπεκιου

σηκώστε μανίκια

  • 02ω 20'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

  • Σάλτσα μπάρμπεκιου

Πληροφορίες

Share

Χοιρινά παϊδάκια με μια υπέροχη και τραγανή κρούστα. Σάλτσα μπάρμπεκιου, ψητά λαχανικά πατάτες, λαχανοσαλάτα και απλά γλύψτε τα δάχτυλα σας.

(Visited 559 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μύλο μπαχαρικών ή ένα μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια λεπτή σκόνη.

2
Τέλος

Τρίψτε τις δύο πλευρές του χοιρινού και βάλτε σε μια τσάντα Ziploc η σε ένα μεγάλο σκεύος και σκεπασμένα τοποθετείστε τα στο ψυγείο να μαριναριστούν πάνω από 4 ώρες.

3
Τέλος

Βγάλτε το από το ψυγείο μια ώρα πριν τα μαγειρέψετε, φέρνοντάς το σε θερμοκρασία δωματίου.

4
Τέλος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

5
Τέλος

Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

6
Τέλος

Σάλτσα μπάρμπεκιου:

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ξίδι και αφήστε το νερό. Στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά εώς πολύ χαμηλή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

7
Τέλος

Αν διαπιστώσετε ότι είναι πολύ παχιά η σάλτσα προσθέστε λίγο νερό.

8
Τέλος

Δοκιμάστε στο αλάτι και φέρτε την στα γούστα σας.

9
Τέλος

Αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια περάστε την από μπλέντερ.

10
Τέλος

Μετά από 2,5 ώρες, μόλις το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ένα τουλάχιστον τέταρτο με 20 λεπτά πριν, βγάλτε το αλουμινόχαρτο και αλείψτε τις δύο πλευρές με τη σάλτσα που έχετε ήδη έτοιμη και συνεχίστε να ψήνετε.

11
Τέλος

Γυρίστε μετά από 15 λεπτά και ψήστε από την άλλη πλευρά. Θα πρέπει να έχετε μια μικρή ποσότητα επιπλέον σάλτσα (μπάρμπεκιου )για να αλείψετε το κρέας.

12
Τέλος

Συνοδέψτε με : Πατάτες, γλυκά πατατάκια και λαχανοσαλάτα.

προηγούμενο
Τραβηχτό χοιρινό (slow cooker)
επόμενο
Ολόκληρο κομμάτι μοσχαρίσιας μπριζόλας
προηγούμενο
Τραβηχτό χοιρινό (slow cooker)
επόμενο
Ολόκληρο κομμάτι μοσχαρίσιας μπριζόλας