0 0
Ρολό γαλλικού τόστ με γέμιση πραλίνας φουντουκιού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

8 φέτες ψωμί για τοστ
15 γρ. βούτυρο
45 ml γάλα
2 αυγά
8 κ.σ. nutella ή τυρί κρέμα

Ρολό γαλλικού τόστ με γέμιση πραλίνας φουντουκιού

με αύγα και γάλα

Κουζίνα:

Εύκολο επιδόρπιο για μια «έκτακτη» λιγούρα.

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το πρωινό είναι το σπουδαιότερο γεύμα της ημερήσιας διατροφής μας. Απολαύστε μικροί και μεγάλοι υπέροχα, πλούσια και πολύ εύκολα πρωινά.

(Visited 353 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού 1-2 κ.γ. πραλίνα φουντουκιού ή τυρί κρέμα. Αλέιφουμε καλά τη φέτα του ψωμιού. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε φράουλες ή μπανάνα στο εσωτερικό. Τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.

2
Τέλος

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.

3
Τέλος

Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.

4
Τέλος

Στο μεταξύ παίρνουμε ένα ρολό ψωμιού και το βουτάμε στο μίγμα του αυγού. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο τηγάνι με το καυτό βούτυρο και το τηγανίζουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε το ρολό από το τηγάνι και το βυθίζουμε κατευθείαν στο μπολ με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ρολά.

επόμενο
Μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας και εστραγκόν
επόμενο
Μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας και εστραγκόν