Υλικά
-
1 μεγάλο Κοτόπουλο
-
μερικά κλωναράκια θυμάρι για το ταψί (προαιρετικά) - ή δεντρολίβανο
-
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
-
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
-
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
-
Για το μαροκινό βούτυρο
-
200 γρ. βούτυρο
-
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
2 κ.γ. πάστα Harissa (προαιρετικά)
-
1 κ.γ. πάστα τζίντζερ-σκόρδο (ή 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ)
-
2 κ.σ. λεμόνι ψιλοκομμένο, καθαρό, χωρίς το λευκό μέρος
-
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 C. |
2
Τέλος
|
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το βούτυρο μέχρι να πάρετε μια μαλακή πάστα. |
3
Τέλος
|
Πιέστε απαλά τα δάχτυλά σας κάτω από το δέρμα του κοτόπουλου για να το τραβήξετε μακριά από τη σάρκα, προσθέστε το πικάντικο βούτυρο κάτω από το δέρμα, κάνοντας μασάζ στο κοτόπουλο. Γεμίστε το υπόλοιπο του βουτύρου μέσα στην κοιλότητα. |
4
Τέλος
|
Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και τοποθετούμε το μισό στην κοιλότητα του κοτόπουλου και τα υπόλοιπα στο ταψί. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί μαζί με τα φρέσκα βότανα, και τυχόν αποθέματα . |
5
Τέλος
|
Ψήνουμε για 1,5 με 2 ώρες (ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου σας), μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Αν διαπιστώσετε ότι έχει πάρει νωρίτερα χρώμα αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο τότε καλύψτε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο. |